PC MINDEN
Számítógép javítás, oktatás helyszínen!

"Ha valami elromolhat, az el is romlik" Murphy

szerszámok

Minden számítógép gép és egyszer el is romolhat.

A számítógépek hibái közül érdemes kiemelni néhányat:

Lehet hardveres, fizikai hiba a gépben (pl.: alaplap, memória, processzor, merevlemez, videókártya, hangkártya, tápegység, hűtés, kábel, kapcsoló).

Lehet szoftveres (pl.: vírus, trójai, lefagyás, kék halál, újraindulás).

Lehet külső egység vagy egyéb hiba (pl.: szolgáltató hiba, router, modem, switch, kábel).

Mindenképpen figyelmet kell fordítani az egyik leggyakoribb hiba okozójára a porra. A por, mely mindenhol megtalálható és rendszeres tisztítás nélkül a ventillátorok, valamint a meleg levegő hatására összeállnak. A por eltömíti a szellőző réseket, lerakódik a ventillátor lapátokra és minden a gépben található alkatrészre. A porréteg vastagodásával csökken a hűtés teljesítménye, a ventillátorok gyorsabban, több ideig és zajosabban működnek, esetleg leállnak. A végeredmény rosszabb esetben az alkatrészek meghibásodásával és a gép leállásával végződhet.

Figyelmet érdemes fordítani még a készülékekben található processzorra (CPU) és videó vezérlő (VGA) is. Gyárilag az Integrált áramkörök (IC) teteje és a hűtő egység közé hővezető pasztát helyeznek. A paszták közvetítik a hőt a két egység között. Idővel és használattól függően cseréjük javasolt. Az új jó minőségű hővezető paszta használatával akár 4-6 °C hőmérséklet csökkenés is elérhető. Kisebb hőmérsékletnél alacsonyab ventillátor sebességgel is azonos hűtést kaphatunk.

bekapcsoló_gomb

Érdemes tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy minden számítógép (PC, laptop, netbook, táblagép, tábla PC) a felhasználó által egyedivé alakítható.
A hiba felmérése és a megszüntetés lehetőségei ezáltal egyediek.

Amennyiben szeretnénk adatainkat biztonságban tudni és a hiba megismétlődését is csökkenteni, esetleg megszüntetni, akkor a felhasználóval történt állapot, hiba felmérés a leghatásosabb.

A fentiekből láthatóan csak a helyszíni egyeztetés után lehet tisztességes javítási árajánlatot adni a hibára.

Alapdíjak:

Kiszállási díj (Budapest): 1200+ÁFA
Hibafelmérés (kb.: 20-30 perc): 3000+ÁFA